لطفا تا بارگذاری کامل صفحه منتظر بمانید
از شکیبایی شما متشکریم

تاریخچه خوردن حشرات

کشاورزی بازدید 4294

تاریخچه خوردن حشرات

تاریخچه خوردن حشرات

در تاریخچه خوردن حشرات ( entomophagy)  هیچ گونه فوت و مرگ در اثر خوردن حشرات یافت نمی شود . انسانهای اولیه ، چه شکارگر و چه آنهایی که بیشتر در جنگلها به جمع آوری گیاهان خوراکی روی می آوردند، ترجیح می دادند که بیشتر گیاهان خوراکی ( Edible Plant) کشت دهند تا اینکه به شکار بروند یا به جمع آوری غذا در طبیعت و دور از مناطق مسکونی خود بپردازند. با زیر کشت بردن محوطه های اطراف منازل مسکونی احتمالا حشرات مربوط به این گیاهان نیز در آنجا پدید آمدند. انسانهای اولیه دیدند که این حشرات به راحتی توسط حیوانات دیگر خصوصا پرندگان خورده می شوند . این یک نشانه و علامت بود تا انسانهای اولیه ، این کار را امتحان کنند. سالها بعد یونانیان و رومیان در وعده غذایی خود از لارو سوسک و خرنوب یا locust استفاده می کردند. ارسطو، دانشمند و فیلسوف یونان باستان، نیز در مورد فواید خوردن ملخ نوشته هایی از خود به جا گذاشته است. یوحنا از حواریون حضرت مسیح نیز با خوردن ملخ و عسل زندگی می کرد.

انواع حشرات خوراکی:

وقتی از غذاهای لذیذ و خوشمزه آسیایی صحبت به میان می آید فورا ، سوشی، پودینگ و برنج را به زبان می آوریم،اما وقتی صحبت از غذاهای عجیب آسیایی می شود کسی چیزی بر زبان نمی آورد. در سال اخیر فهرست ۵ غذای عجیب آسیایی معرفی شد که دو نوع از این غذاها حشرات بودند. در کشور چین و ژاپن لارو زنبور عسل بسیار بسیار پر طرفدار و لذیذ است. آنها لارو زنبور عسل را به خوبی سرخ می کنند و بعد به آن نمک و یا فلفل بعنوان چاشنی می زنند یا اینکه آنرا با سس سبوس لوبیا و شکر می پزند. این غذا ترد و شیرین است و طعم آن مثل ذرت بو داده می باشد اما بعضی از مردم هنوز هم هنگام خوردن فقط به این فکر می کنند که این یک حشره است و با وسواس آن را میخورند. شهر اسکون در کشور کامبوج به شهر عنکبوتها معروف است . در خیابانهای این شهر، زنان دست فروش در سینی های بزرگ عنکبوت های سرخ شده می فروشند. طعم عنکبوت مثل خرچنگ است ولی در بین توریستها طرفدار ندارد. آنها معتقدند آغاز شروع خوردن عنکبوت در این کشور به هنگام وقوع انقلاب در آنجا مربوط میشود که درآن سالها جمعیت زیادی از گرسنگی به خوردن عنکبوت روی آوردند. اما اکنون عنکبوت یک غذای لذیذ برای مردم آنجاست. اشکال زیر بازار این شهر را نشان می دهد.

شفیره کرم ابریشم

خوراک شفیره

مزه آنها وقتی گرم باشد، خصوصا وقتی لب سوز باشد، باور نکردنی است .چینی ها مزه آن را دوست دارند.

کژدم

عقرب

  چینی ها کژدم را زنده گرفته و در آب نگهداری می کنند هنگام مصرف ، آنرا چند دقیقه ای در کنیاک می اندازند تا بیهوش شود. سپس دمش را جدا کرده و بقیه را می خورند. کژدم جویدنی است و مزه ماهی دارد.

حشره استینک

حشرات بدبو

در اندونزی بخصوص بچه های زیر ۱۰سال آنرا دوست دارند . این حشره را بصورت برشته و کباب شده می خورند.جویدنی و شبیه کرم است. برای غذای حاضری فوق العاده است . مزه آن شبیه جویدن تخم آفتابگردان خام می باشد.

 سنجاقک

سنجاقک

اندونزیایی ها شکار آنرا یک نوع تفریح می دانند. بعد از شکار آنرا در روغن نارگیل سرخ کرده و شبیه آبنبات می خورند.

لارو غذا (Mealworms )

اسپاگتی با لارو حشرات

در مکزیک با اسپاگتی صرف می شود.

ملخ

ملخ سرخ شده

در تاریخ تغذیه بشر نقش مهمی داشته اند . بعد از جدا کردن بالها و پاها آنها را کباب می کنند. چاشنی هایی همچون پیاز ، سیر ، فلفل و… ممکن است اضافه شود. ملخ شیرین شده که imago نامیده می شود یک خوراک مهمانی پسند در ژاپن است. در مکزیک با سیر پخته می شود سپس آنرا می خورند. با توجه به استقبال مردم اروپا و آسیا از غذاهایی که با ملخ طبخ می شود، پرورش ملخ به صنعتی در ترکیه تبدیل شده است. بهای هر وعده غذایی که با ملخ پخت می شود در اروپا و آسیا بین بیست تا پنجاه دلار است. از ملخ های صادراتی ترکیه همچنین به عنوان غذای پرندگان و حیوانات خانگی استفاده می شود. بهای هر ملخ پرورشی بین سه تا هفت سنت است. پرورش دهندگان ملخ در ترکیه به منظور تامین غذای مورد نیاز ملخ ها ، مزارع ذرت، گندم و جو ایجاد کرده اند. از پانصد نوع ملخ در جهان، نوعی که در صحرای مصر زندگی می کنند در ترکیه پرورش داده می شود. آلمان، اتریش، هلند، سوئیس و فرانسه اصلی ترین مشتریان ملخ زنده هستند.

موریانه

موریانه

اسنک موریانه در اوگاندا طرفداران زیادی دارد. موریانه ها به طور گسترده ای به عنوان غذا در آفریقا مصرف میشوند.این حشرات اجتماعی دارای کلنی هایی هستند که در آنها اشکال مختلف موریانه کارگر، سرباز، بالغ بالدار و ملکه دیده می شود. دگردیسی ساده دارند. کلنی های بعضی از گونه ها برآمدگیهای بزرگی در زمین termitaria ایجاد می کنند که ممکن است تا ۳ متر بلندی آن برسد. به صورت دوره ای بالغ های بالدار در دسته های بزرگی ظاهر میشوند، در پرواز جفت گیری کرده و کلنی های جدید را بوجود می آورند. نحوه شکار آنها هم جالب است. ابتدا تکه پارچه ای را به طرف در ورودی لانه آنها پرتاب می کنند و وقتی مورچه های سرباز به پارچه بعنوان مهاجم حمله کردند، پارچه را بسته و مورچه ها را جمع آوری می کنند و سپس می خورند. آنها به شدت جذب نورحتی نور شمع  می شوند و این یکی دیگر از راههای صید آنها به عنوان غذا است. بالهای آنها قطع شده و سرخ می شوند، آنها خوش مزه اند. حتی اروپایی ها در آفریقا آن را می خورند. ملکه آن خوراک مخصوصی است که اغلب برای بچه ها و پدر و مادربزرگ ها در نظر گرفته می شود.

کرم حشره ویتچی

حشره ویتچی

در مناطق دورافتاده استرالیا در سالهای دور، بومیان برای اینکه از قحطی در امان باشند، زیر زمین را حفر کردند و لارو این حشره را استخراج کرده و خوردند و این امروزه هم رواج دارد. این حشره بصورت تازه خوشمزه است و طعم آن بیشتر شبیه آجیل با طعم تخم مرغ خام است.

پروانه و بید

شب پره

لارو تعدادی از گونه های بید  شب پره و گونه های کمی از پروانه به عنوان غذا استفاده می شوند و به عنوان منبع مهم تغذیه ای شامل پروتئین، چربی ، ویتامین ها و مواد معدنی در آفریقا مورد تغذیه اند. تنها در یک کشور  کنگو بیشتر از ۳۰ گونه حاصل داشته است. بعضی از لاروها نه تنها در فروشگاههای منطقه ای بفروش می رسند ، بلکه دهها تن از آنها به کشورهای دیگر حمل می شود. در مناطقی کنسرو شده و یا قبل از فروش در برابر خورشید خشک می شوند. اما هیچ کس بالغ آنها را نمی خورد.

سن ها

سن

بیشتر حشرات این راسته که به عنوان غذا استفاده می شوند در آب زندگی می کنند. خاویار مکزیکی معروف ahuahutle  از تخم های چندین گونه از سن های آبزی تهیه می شود. یک گونه آن در آسیا سن آبزی غول پیکر هم اکنون از تایلند به فروشگاههای غذاهای آسیایی در ایالات متحده صادر میشود .

زنجره ها

در این گروه تعدادی از گونه های مهم به عنوان آفت کشاورزی مثل شته ها و زنجره ها قرار دارند اما فقط زنجره ها به طور گسترده استفاده غذایی دارند. دگردیسی ساده دارند. نصف بعضی از گونه ها مثل “ periodical cicadas ”.بیشتر از ۱۷سال زیر زمین ، با تغذیه روی ریشه ، زندگی می کنند. بعد از ۱۷ سال روی خاک ظاهر می شوند و روی شاخه های درخت یا ستون های چوبی با تعویض جلد به بالغ تبدیل می شود. زنجره ها مرکب از شش گونه در آمریکا( فقط یک بار از نظر زمانی و مکانی روی زمین ظاهر می شوند. با این حال اغلب در تعداد زیاد ظاهر می شوند و آن زمانی است که به عنوان غذا حتی به وسیله بچه های مدرسه ای ایالات متحده جمع آوری میشوند. لذت بخش است وقتی آنها را سرخ یا کباب کرده و به رنگ قهوه ای طلایی درآوریم. آنها به طور منظم در تعداد دیگری از کشورها بخصوص در آسیا خورده میشوند.

 زنبورها و مورچه ها و زنبورهای عسل

 حشرات اجتماعی ولی با دگردیسی کامل هستند. لارو و شفیره آنها است که خورده می شود . مزه بالغ زنبورها خوب نیست اگر چه استثناهایی نیز وجود دارد. زنبور های کنسرو شده فروخته شده در ژاپن و برنج پخته شده با این زنبورها غذای محبوب امپراتور هیروهیتو بود. در مورد مورچه نیز لارو و پوپ آن خورده می شود ولی نه همیشه. در سینماهای کلمبیا به جای ذرت بو داده شکم مورچه کباب شده فروخته می شود. در مکزیک انواع خاصی از پوپ مورچه ها که escamoles شناخته می شوند با ظرافت زیادی انتخاب می شوند و در منو بهترین رستورانها پیدا میشوند. آن را سرخ شده با کره یا با پیاز و یا با سیر سرو می کنند.

نکات مهم در استفاده از حشرات

نخست باید دانست که ۴۴نوع حشره ذکر شده که خوراکی شناخته شده اند را می توان با اطمینان خورد و باید در پخت آن ها بال و پوشش سخت موجود روی بدنشان و همچنین روده ها را جدا کرد و بیرون ریخت و پس از پخت آنها را به شکل تند با انواع چاشنی ها و ادویه جات استفاده کرد و فراموش نکرد مصرف برخی حشرات به شکل خام که سمی است، بسیار خطرناک است و مصرف این حشرات به شکل خام و به » اسید هیدروسیانیک « به دلیل داشتن میزان زیاد عوارضی چون ضعف، استفراغ، عدم هوشیاری و حتی مرگ را به همراه دارد البته این ماده خطرناک به راحتی با حرارت از بین می رود.

نویسنده:مصطفی پورنورعلی

منابع:

www.aftab.ir

mizeghaza.worldpress.com

forum.p30world.com

www.alef.ir

infobusiness.blogfa.com

www.Encarta.msn.com

www.itotd.com

www.food-insect.com

اف اس پی مارکت

تاریخ ارسال : چهارشنبه ۳ تی‍ ۹۴

منبع : http://article.fspmarket.com/%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%ae%da%86%d9%87-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%af%d9%86-%d8%ad%d8%b4%d8%b1%d8%a7%d8%aa/

مجله علمی پالیک

برای دیدن این متن در موبایل از این بارکد استفاده کنید

مقالات مشابه